Υπάρχουν τελικά ΣΟΣ θέματα στις φοιτητικές εξετάσεις;

Μετά από 10 χρόνια εμπειρίας στα φοιτητικά μαθήματα, αξίζει να επισημανθεί ότι στις οικονομικές σχολές, ιδίως στην ΑΣΟΕΕ και στο ΠΑΠΕΙ, ο τρόπος εξετάσεων και αξιολόγησης των φοιτητών έχει μεταβληθεί αρκετά.

Πλέον είναι γνωστό ότι τα θέματα των εξετάσεων παρελθόντων ετών και των πρόσφατων εξεταστικών κυκλοφορούν ελεύθερα στα φοιτητικά forum στο facebook. Και σίγουρα η μελέτη τους και η επίλυσή τους ενισχύει την πιθανότητα επιτυχίας των φοιτητών.

Από την άλλη μεριά και οι καθηγητές γνωρίζουν την διαρροή των θεμάτων. Συνεπώς αρκετές φορές και αυτοί με την σειρά τους βάζουν θέματα αντιΣΟΣ.

Επίσης παρατηρείται το φαινόμενο οι ερωτήσεις της εξέτασης όλο και περισσότερο να γίνονται με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών.

Η μέθοδος αυτή έχει το θετικό ότι με τον παράγοντα τύχη ή με την διαίσθηση και τον αποκλεισμό απαντήσεων μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχία στις εξετάσεις , από την άλλη όμως με αυτό το σύστημα κυριολεκτικά μπορούν να τεθούν ερωτήσεις που καλύπτουν όλη την ύλη του μαθήματος, ακόμα και τα “απομακρυσμένα” κεφάλαια. Συν ο κίνδυνος της αρνητικής βαθμολογίας.

Ενθαρρύνεται λοιπόν η συχνή παρακολούθηση των μαθημάτων, η σταδιακή μελέτη του, καθώς η ύλη πολλές φορές είναι πολύ ογκώδης, το αναλυτικό και σχολαστικό γράψιμο των σημειώσεων, και, το τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, οι πολλές ερωτήσεις στον καθηγητή είτε στο αμφιθέατρο είτε στο γραφείο του για οτιδήποτε δεν έγινε κατανοητό στον φοιτητή, για οτιδήποτε χρήζει περαιτέρω κατανόηση και επεξήγηση.

Για όποια συμβουλή και ενημέρωση επιθυμείτε να λάβετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 698 68 10 166 ή στο mail της ιστοσελίδας

Με εκτίμηση

Σοφοκλής Κωτούλας

Εισηγητής – Οικονομολόγος -Σύμβουλος

 

achievement